31
januar
17:00 — 19:00
Knjižnica Mirana Jarca
Rozmanova ulica 28

8000 Novo mesto,
Vstop prost
Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.

Mlade od desetega leta starosti naprej vabimo, da se nam pridružijo na delavnici z naslovom Likovni tokokrog, ki bo pod mentorstvom umetniškega kolektiva BridA potekala v ponedeljek, 31. januarja med 17. in 19. uro v Knjižnici Mirana Jarca (učilnica BeRi).

🎨 Delavnica temelji na iskanju analogij med tehnološkim razvojem in likovno vsebino. Gre za razumevanje resničnosti v odnosu med funkcijo in njenim vsebinskim pomenom. Na delavnici bomo izdelovali čisto prava in funkcionalna tiskana vezja, takšna, kot jih imamo pri matičnih ploščah vseh elektronskih naprav, z razliko, da bodo te matične plošče postale kreativne stvaritve z umetniško vsebino, hkrati pa ohranile njihovo osnovno funkcijo prevodnosti energije.

Sodelujoči bodo spoznali kako lahko risba ali likovno delo hkrati zaživi kot energijski tokokrog. Delavnica omogoča, da združimo sicer nasprotne pole vrednosti kot so funkcionalnost in umetniško sporočilo, z namenom iskanja kreativnih potencialov znotraj interdisciplinarnih umetniških praks.

ℹ️ Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na borut.pelko@lokalpatriot.si.
Delavnica je brezplačna.
Delavnica bo izvedena v skladu s z veljavnimi ukrepi Vlade RS in priporočili NIJZ.

💡 Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

——————————————————————————
Projekt konS — Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podrobnosti

Datum:
31. 1. 2022
Čas:
17:00 - 19:00
Cena:
Vstop prost
Dogodek Category:

Organizator

LokalPatriot
Spletna stran:
http://www.lokalpatriot.si/

Greš? Grem!