17
junij
20:00 — 21:00
Glavni trg
Glavni trg

Novo mesto, Slovenija
Vstop prost
Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.

V Novo mesto prihaja konS modul, ki ga bomo odprli z otvoritvenim performansom multiinštrumentalista 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗷𝗮 𝗙𝗼𝗻𝗮 𝘃 𝗶𝗺𝗽𝗿𝗼𝘃𝗶𝘇𝗮𝗰𝗶𝗷𝘀𝗸𝗶 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗮𝗸𝗰𝗶𝗷𝗶 𝘀 𝗦𝘃𝗲𝘁𝗶šč𝗲𝗺 𝘀𝘃𝗲𝘁𝗲𝗴𝗮 𝘀𝘁𝗿𝗮𝗵𝘂, mehanizirano skulpturo danskega skladatelja in zvočnega umetnika Lauritsa Jongejana.

»Človek vs. stroj« ali »človek + stroj«? Odgovor bosta podala 𝗦𝘃𝗲𝘁𝗶šč𝗲 s kompozicijo, pripravljeno posebej za to priložnost ter 𝗱𝗿. 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗷 𝗙𝗼𝗻, ki bo s svojim razkošnim glasbenim znanjem ter improvizacijo (so)ustvaril 𝗽𝗿𝗲𝗽𝗹𝗲𝘁 𝗺𝗲𝗵𝗮𝗻𝘀𝗸𝗶𝗵 𝘇𝘃𝗼𝗸𝗼𝘃, ki jih proizvaja računalnik v jedru svetišča ter osem medeninastih plošč, ki obdajajo njegovo jedro 𝗶𝗻 𝗮𝗻𝗮𝗹𝗼𝗴𝗻𝗶𝗵 𝘇𝘃𝗼𝗸𝗼𝘃, ki jih iz svojih inštrumentov izvablja mojstrska človeška roka.

Enkratni dogodek se bo odvil 𝘃 𝗽𝗲𝘁𝗲𝗸, 𝟭𝟳. 𝗷𝘂𝗻𝗶𝗷𝗮 𝗼𝗯 𝟮𝟬. 𝘂𝗿𝗶 𝗻𝗮 𝗚𝗹𝗮𝘃𝗻𝗲𝗺 𝘁𝗿𝗴𝘂 𝟱 (v prostorih bivše prodajalne OnaOn).

Doktor 𝗔𝗻𝗱𝗿𝗲𝗷 𝗙𝗼𝗻 je slovenski glasbenik (klarinet, saksofon, gajda, brenkala, tolkala, petje, doma narejena glasbila..). Ukvarja se z glasbo različnih žanrov ( rok v opoziciji, no wave, ljudska glasba, free jazz, svobodna improvizacija, kantavtorstvo ). Igra ali je igral v skupinah( Strahuljarji, Kraški Solisti, Horda grdih, Žoambo žoet workestrao, Barka tone in bele plombe, Buče 4, Samo gromofon, Tropičja, Olfamož, Oholo!, Svojat ), kot tudi v raznih ad hoc glasbenih zasedbah z slovenskimi in tujimi glasbeniki (Irena Tomažin, Marko Karlovčec, Seijiro Murayama, Haradhan das Baul, Salamandra salamandra…). Ukvarja se tudi s pesništvom, gledališčem, izdelovanjem glasbil in izvajanjem glasbenih delavnic, komponiranjem glasbe za animacije in predstave ter se udejstvuje kot pedagog.

Projekt 𝗸𝗼𝗻𝗦 — 𝗣𝗹𝗮𝘁𝗳𝗼𝗿𝗺𝗮 𝘇𝗮 𝘀𝗼𝗱𝗼𝗯𝗻𝗼 𝗿𝗮𝘇𝗶𝘀𝗸𝗼𝘃𝗮𝗹𝗻𝗼 𝘂𝗺𝗲𝘁𝗻𝗼𝘀𝘁 je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij »Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture«.
Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Podrobnosti

Datum:
17. junija
Čas:
20:00 - 21:00
Cena:
Vstop prost
Dogodek Category:

Organizator

LokalPatriot
Spletna stran:
http://www.lokalpatriot.si/