14
november
16:00 — 18:00
Knjižnica Mirana Jarca
Rozmanova ulica 28

8000 Novo mesto,
Zastonj
Loading Dogodki
  • This dogodek has passed.

Knjižnica Mirana Jarca (Učilnica BeRi), Rozmanova ulica 28, 8000 Novo mesto
Ponedeljek, 14. november med 16. in 18. uro
Delavnica za otroke (7-13 let)

Delavnica Zvočni sprehod otroke spodbuja, da prisluhnejo zvoku okolice, med tem ko se potepajo po ulicah, parku ali naravi. Namen delavnice je zbuditi zanimanje za zvočno krajino okolice in za poslušanje zvokov, ki nas vsakodnevno obkrožajo.

Na delavnici bodo udeleženci seznanjeni s pomenom zvočnih sprehodov in s praktično uporabnostjo eholokacije, kot jo uporabljajo nekatere živali in ljudje. Otroci, opremljeni z binauralnimi mikrofoni in slušalkami, bodo odšli na sprehod. Med sprehodom bodo v parih in trojicah skupaj z mentorjema izvedli več različnih nalog, usmerjenih v senzibilizacijo poslušanja okolice. Raziskovali bodo možnosti različnih pozicij mikrofonov in opazovali razlike v slišanem. Mentorja in otroci bodo izvedli kratke improvizirane koncerte v različnih akustičnih prostorih.

Oprema: Vremenu primerna obleka in obutev.
____
👉 Prijava
Število udeležencev je omejeno, zato je potrebna predhodna prijava na: borut.pelko@lokalpatriot.si, ob prijavi pa sporočite svoje ime, priimek, e-poštni naslov in starost.

💎Delavnica je brezplačna.
____
Delavnice za otroke in mlade, ki jih izvajamo v okviru projekta konS predstavljajo serijo razburljivih in navdihujočih raziskovanj, učenja in ustvarjanj. Izvajamo jih, da bi bolje razumeli najsodobnejša dognanja v znanosti in novih tehnologijah, ki jih preko raziskovalne umetnosti premišljamo za posameznika in družbo. Projekt konS vzpostavlja mrežo vozlišč in laboratorijev po vsej Sloveniji, ki se medsebojno dopolnjujejo v ekosistem dejavnosti za kritičen razvoj prihodnosti. Več informacij o projektu, konzorciju in načrtovanih aktivnostih najdete na kons-platforma.org.

Produkcija: Zavod Cona
Delavnica je bila razvita v okviru projekta konS.
____
Projekt konS – Platforma za sodobno raziskovalno umetnost je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij “Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture”. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj

Podrobnosti

Datum:
14. 11. 2022
Čas:
16:00 - 18:00
Cena:
Zastonj
Dogodek Category:

Organizator

LokalPatriot
Spletna stran:
http://www.lokalpatriot.si/

Greš? Grem!