Warning: Creating default object from empty value in /home/gremdomo/lokalpatriot.si/lokalpatriot/wp-content/plugins/vamtam-push-menu/push-menu.php on line 91
Open/Close Menu
Mladinski center Novo mesto. LokalPatriot je osrednji kulturni producent v dolenjski regiji. Ustanovitelj zavoda LokalPatriot je Društvo novomeških študentov.

9.–11. mar 2021
Na spletu (Kranj)

LokalPatriot se pridružuje četrtemu letu sodelovanja med SIGIC in Centrom za kreativnost, ki bo tudi letos namenjeno krepitvi kapacitet slovenskih glasbenih profesionalcev in tistih, ki želijo to postati. Tokrat v obliki potujočega seriala, ki bo obredel šest slovenskih regionalnih središč. Prvo javljanje bo iz Trainstation SubArta v Kranju med 9. in 11. marcem.

Serija Music Slovenia: Regional – Special predstavlja nadgradnjo dosedanjih delavnic in posvetov Glasbeni posel, ki ga je SIGIC v sodelovanju s Platformo Centra za kreativnost izvajal od 2018 do 2020. Nadgradnja je zastavljena teritorialno in vsebinsko, posveti se bodo zvrstili v šestih slovenskih mestih: Kranju, Novem mestu, Murski Soboti, Novi Gorici, Mariboru in Ljubljani. Vsaka odprava bo odpirala splošne teme in problematike, s katerimi se ukvarja sodobna glasbena industrija, fokus pa bo vselej namenjen tudi regionalni glasbeni in širši kulturni sceni ter njenim akterjem.

Prvi dogodek, ki bo na ogled ponujen preko spleta, bo javljanje iz Trainstation SubArta iz Kranja. Trainstation SubArt je med najpomembnejšimi kulturnimi središči in glasbenimi prizorišči na Gorenjskem, ki kontinuirano izvaja koncertne aktivnosti, ob tem pa mladim omogoča tudi številne druge kulturne in umetniške aktivnosti, ki spodbujajo njihovo ustvarjalnost in tudi družbeno participacijo.

Vse oddaje bodo na sporedu preko socialnih omrežij, kasneje pa na voljo na ogled preko spletne strani Music Slovenia.

© 2016 LokalPatriot - Mladinski klub DNŠ
Na vrh
Spremljajte nas: